Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

Prima lectie de inot – vreau sa invat sa inot!

   
Sa intram direct in subiect! Sunteti la marginea bazinului cu instructorul de inot langa dvs. Buuun, ce urmeaza?!? Ce facem la prima lectie de inot? Va vom prezenta modul in care noi facem primele antrenamente de inot cu incepatorii, copii sau adulti.

Inainte de a intra in apa, facem o incalzire de 10 minute pentru a ne dezmorti putin, timp in care ne cunoastem mai bine, schimbam informatii sau glumim povestind ce am patit peste zi.

 

Urmeaza sa intram in apa. Adultii prefera in general piscinele de inot mai putin adanci, unde pot atinge cu picioarele solul: este foarte importat in primele lectii de inot sentimentul de confort (fizic si psihic) in apa! Noi am predat cursuri de inot pentru adulti incepatori atat in bazin de 1.4-1.7m adancime, cat si in bazin de 2-4m adancime, si mereu am fost foarte atenti la acest detaliu.

Indiferent de adancimea apei, la primele cursuri de inot, copiii si adultii trebuie sa poarte centura de inot/vesta de inot si bagheta de inot. Si noi exact asa procedam! Inarmam cursantul cu o centura de inot zdravana, ii punem bagheta la subrat, si intram impreuna cu el in apa in apropiere de marginea bazinului. Astfel cursantul se simte in siguranta si putem trece la primul si cel mai simplu exercitiu pe care il poate face acum: mersul (pe verticala) prin apa.

Fiind sustinut de centura de inot, si avand bagheta in fata pieptului, la subrat, cursantul incepe sa se deplaseze calm, fara miscari brusce, prin apa: bratele fac miscari circulare, la suprafata apei, din interior spre exterior, iar picioarele mers simplu; capul este deasupra apei, barbia in contact cu apa si respiratia normala. Acest exercitiu de mers prin apa (cu intoarceri de 180 sau 360 grade) trebuie facut pana in momentul in care cursantul il executa singur, fara ajutor din partea instructorului.

Unii cursanti chiar de la prima sedinta se descurca foarte bine si trec la pasul urmator, adica la “picioare craul” cu centura de inot si bagheta: intins pe burta, bagheta este tinuta la subrat sau in fata, barbia in contact cu apa, iar picioarele fac miscari de forfecare rapide si cu amplitudine mica.

Adultii cu teama de apa, sunt mai incordati si progreseaza mai greu. Nici o problema, atata timp cat exista dorinta si perseverenta noi vom fi mereu cu mana pe ei, asigurandu-le suportul de care au nevoie. Am avut astfel de cazuri, iar acum, dupa aproape 30 de sedinte, vin singuri si inoata in bazinul olimpic Dinamo (2m adancime).

Alte exercitii pe care noi le facem in primele sedinte sunt:
- cele de respiratie: scufundari sub apa cu sau fara expiratie, facute langa marginea bazinului;
- picioare craul (forfecari de picioare) din sezand pe marginea bazinului;

Pentru copii avem o gramada de sarituri in apa si jocuri cu mingi, cerculete subacvatice, caluti de apa sau torpile. Imbinam distractia cu antrenamentul sportiv, iar parintii sunt foarte incantati.

Inotul nu il puteti invata de unul singur, citind sau vizualizand filmulete pe youtube. Daca v-a placut modul in care noi va introducem in lumea acvatica, va asteptam cu drag la cursurile noaste de inot de la bazinul Dinamo Bucuresti, Soseaua Stefan cel Mare, sector 2. Depinde doar de dvs in cat timp veti invata sa inotati! Am avut cursanti care au invatat in 15 sedinte, dar si cursanti care au invatat in 30 de sedinte. Important este ca intr-un final cei care s-au tinut de treaba au reusit! Si ii felicitam pe aceasta cale!

 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT