Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

Vreau sa invat sa inot! Vreau sa invat sa inot ??!?

   
„Valentin, vreau sa invat sa inot. Nu am mai facut deloc pana acum cursuri de inot si vreau sa imi depasesc teama de apa. Crezi ca pot?” Raspunsul meu la aceasta intrebare este: Cat de tare iti doresti sa inveti sa inoti?
Sunt foarte multi adulti care vor sa invete sa inoate (si motivele sunt variate), dar nu la fel de multi cei care duc pana la capat acest proces. De-a lungul timpului am intalnit persoane care au venit la 3-4 cursuri de inot si apoi s-au lasat (!?), desi se descurcau chiar foarte bine pentru inceput.

 

Alti cursanti au intampinat dificultati de genul conditie fizica slaba, sensibilitate mare la apa in nas sau urechi, si iarasi au renuntat... Se stie faptul ca nu este suficient sa vrei ceva, ci trebuie sa dovedesti, sa actionezi pentru a obtine acel ceva! Degeaba iti doresti sa inveti sa inoti daca nu vii la cursuri in mod constant de 1-2 ori pe saptamana timp de 2-3 luni. Cu alte cuvinte, am avut cursanti (unii trecuti de 40 de ani) care au invatat de la zero, in 15-20 de sedinte, sa inoate bras sau craul.

Va trimitem articolul scris de Dna Niculina, o minunata dna invatatoare care, alaturi de fiica dumneaei de 7 ani, a reusit sa invate sa inoate in cadrul cursurilor noastre. Intr-adevar, Niculina a dovedit o mare perseverenta, venind chiar si in afara cursurilor la bazin pentru a repeta ceea ce ii predasem cu o zi inainte. Felicitari si ganduri frumoase Niculina! Doar prin repetitie si perseverenta reusim sa invatam ceva nou, sa progresam si sa ne autodepasim!

10 iulie 2016 – prima mea lectie de inot! O zi la care ma gandeam de multicel timp... Fac parte din generatia anilor ’70, o copilarie in plin comunism, cand erau des folosite ca mijloace de invatare la scoala, rigla peste degete si aratatorul peste tot unde te nimerea... La inot erai aruncat in apa din prima ora si se striga apoi la tine sa dai din maini si din picoare. Se striga de pe uscat, evident! Aceasta era metoda preferata. Unii reuseau, altii ramaneau cu „frica de apa”, dar cei mai multi se infricosau doar auzindu-i pe altii povestind ce au simtit cand s-au trezit dintr-o data cu apa in nas, in ochi, in gura, in urechi. Din aceasta ultima categorie am facut si eu parte. La aceasta teama se mai adauga si o indelungata amanare, ca niciodata nu ai timp si bani sa faci ceva pentru tine.

Cum este ca adult sa inveti sa inoti? Ca orice lucru nou pe care nu l-ai invatat cand erai copil. Te solicita mai mult, cere incredere, vointa, efort. Si nu il poti invata singur, intuitia este slaba. Ai nevoie de mai multe explicatii, de corelatii, de mult exercitiu pentru a deprinde o miscare. Lupta e cu tine insuti, perseverenta si rabdare, chiar daca iti doresti sa fie perfect din prima. Dar merita! Bucuria este pe masura!

Dupa 15 sedinte pot sa imi bag capul in apa, sa imi controlez respiratia in apa, sa ma mentin la suprafata, sa inot 2-3 bazine. Sunt inca la inceput de bras si crawl, dar stiu ca ceea ce a fost cel mai greu a trecut. Si acest lucru deoarece am avut parte de instructori profesionisti. Valentin & Janine sunt o echipa minunata si in apa si pe uscat. Iti ofera incredere, te incurajeaza mereu si te corecteaza ori de cate ori este nevoie. Sunt tot timpul in bazin alaturi de tine si au rabdare sa iti explice si sa iti arate cum sa faci corect fiecare miscare. Lucreaza cu grupuri restranse de 3-4 persoane si se ocupa de fiecare persoana in parte cu multa atentie. Sunt pasionati de ceea ce fac si reusesc sa transmita acest lucru mai departe cursantilor.

Omul este 70% apa, primele 9 luni din viata le petrecem in apa, pana la urma inotul nu este decat o intoarcere acasa la ceea ce noi stiam deja, dar am uitat. Iar ca sa ne reamintim avem nevoie de instructori foarte buni.

Cu multumiri si recunostinta,
Niculina

 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT