Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

Sportul si copiii

Copiii sunt in mod natural atrasi de miscare, pentru care trebuie sa le oferiti spatiu cat mai des posibil. Dupa aceea, dupa ce si-au consumat energia vie, pot sa se dedice si unor ocupatii mai linistite: citit, invatat. In timp ce copiii mai mici se folosesc pur si simplu de obiectele din jur pentru a se catara sau legana, la copiii de varsta scolara apare interesul fara de un anume sport, pe care doresc sa-l practice in afara indatoririlor scolare, intr-un grup sau club.
 

Insotiti-va copilul de cateva ori si observati atmosfera generala, mai ales impresia pe care v-o face antrenorul. El/ea este persoana careia ii veti incredinta pentru un timp important copilul, care va avea o influenta destul de puternica asupra lui, de aceea trebuie sa fie o persoana prietenoasa, cu bune abilitati de comunicare, empatica.

In special copiii mai mici trebuie feriti pe cat posibil de antrenamentele dure specifice sportului de performanta. Sportul trebuie sa le faca placere, sa stimuleze relatii bazate pe cinste si sa ii dezvolte cat mai armonios. Inotul, atletismul, karate-ul, dansul, baletul sau gimnastica ritmica sunt sporturi foarte frumoasa si recomandate micutilor.

Pentru multi copii, timpul liber este planificat in mare parte, iar parintii ii duc sau ii aduc de la o indeletnicire sau alta. Evitati sa va impovarati, si pe dvs si pe copil cu prea multe activitati. Dati-i timp sa asimileze ceea ce a invatat. Lasati-l sa se invete cu grupul, sa socializeze cu coechipierii, dar permanent supravegheati-l din departare. Grija la limbajul folosit si la comportament.

In cazul in care copilul dvs nu este interesat de sport, nu il fortati, ci oferiti-i alternative. Faceti excursii cu bicicleta, drumetii pe munte, mergeti impreuna sa inotati sau sa va plimbati si jucati in parc. Daca vi se pare ca micutul dvs este timid si temator, atunci artele martiale (recomandamĀ karate traditional ) sunt foarte indicate! Este un sport, de faptĀ  o arta (mai mult decat sport), non contact, foarte disciplinata, in care copilul invata sa isi invinga emotiile si fricile pentru a devini puternic.

Ii place muzica? Atunci un mod foarte comod de a asocial sportul si muzica este dansul, baletul sau gimnastica ritmica. Acestea asociaza sensibilitatea muzicala, controlul fizic si bucuria de a trai. Fiti alaturi de copiii dvs si oferiti-le si o educatie sportiva. Ajutati-i in dezvoltarea lor frumoasa, sanatoasa, puternica, prin sport! Pentru ca sportul inseamna viata, muzica, energie, culoare si ZAMBET :)

Vom scrie si un articol despre ce sporturi recomandam copiilor dvs, in ce ordine si la ce varsta.

 
 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT