Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

Instructori inot copii si adulti bazinul Dinamo Bucuresti sector 2

 

Suntem instructori de inot tineri, certificati MTS, si in acest articol dorim sa va prezentam cateva cazuri des intalnite in bazinele de inot. De-a lungul celor 5 ani in care am predat cursuri de inot, atat pentru copii cat si pentru adulti, particular sau in grup restrans (3-4 persoane), ne-am lovit in special de: teama de apa, sensibilitate la apa in nas si urechi, probleme de sanatate (scolioza, rezistenta mica la efort fizic, lipsa poftei de mancare, somn agitat etc.) Am intalnit evident si situatii in care copiii sau adultii veneau la inot pentru a se dezvolta armonios fizic si muscular, pentru a slabi sau pentru a-si imbunatati conditia fizica.

 
Cursuri inot bazin Dinamo Cursuri inot bazin Dinamo
Cursuri inot bazin Dinamo Cursuri inot bazin Dinamo
 

Denis - 4 ani, un copil cu frica de apa, si destul de firav. A fost mai mult obligat de parinti sa faca inot pentru a se dezvolta frumos si pentru a se inalta corespunzator. Prima sedinta de inot a decurs in felul urmator: jumatate de ora am discutat despre teama lui de apa, despre faptul ca nu este singur si ca vom intra impreuna cu el in apa. I-am prezentat toate accesoriile care il vor ajuta sa pluteasca (centura de inot, bagheta si pluta) si mereu am avut mainile in contact cu corpul lui. Sa mentionam ca apa are 2 m adancime. Cand am intrat cu Denis in apa am descoperit cu placere ca nu are sensibilitate la apa in nas sau urechi, ceea ce era foarte bine. Parintii au inteles ca Denis are nevoie de putin timp pentru acomodarea cu apa si pentru a castiga incredere in Janine. Dupa 15 sedinte Denis baga capul in apa si face scufundari, sarituri in picioare, si calca apa fara nici un accesoriu ajutator!!! Acum orele de inot s-au transformat in placere, pentru ca de fiecare data avem pauze de joaca, iar teama de apa a disparut complet! Le multumim parintilor lui Denis pentru suportul si increderea acordate!

Patrik - 8 ani, i-a fost recomandat inotul de medic deoarece are tendoanele lui Ahile scurte, iar inotul il va ajuta sa le cresca mobilitatea. Dar Patrik avea frica de apa si nici nu voia sa auda sa bage nasul si urechile in apa. Ce sa mai vorbim de sarituri...Patrik s-a acomodat in 2-3 lectii cu centura, bagheta si pluta de inot, si a inceput usor usor sa faca picioare craul. De-a lungul mai multor ore de inot l-am stropit “neintentionat” cu apa pe Patrik pe fata si pe cap, si in 15 sedinte a deparit acest punct critic care il tinea pe loc. Multumim din nou parintilor pentru rabare si incredere!

Vlad - 17 ani, a avut o tumora care in urma unei operatii complicate a fost extirpata. Pana la aceasta varsta Vlad nu a facut deloc ore de sport, fiind scutit. Vlad este intr-adevar elev olimpic la informatica al liceului Tudor Vianu, dar acest lucru nu il ajuta si la inot…Parintii au venit cu Vlad la inot la recomandarea medicului (inceput de scolioza, faptul ca oboseste destul de rapid). Am fost foarte atenti la Vlad si i-am spus ca permanent sa ne comunice cand oboseste sau cand nu se simte bine. Le-am spus de asemenea parintilor cum sa il pregateasca pe Vlad pentru ora de inot (ce sa manance inainte si dupa ora de inot, si cu cat timp inainte, respective dupa). Vlad nu a avut nici un fel de sensibilitate la apa, dar obosea foarte repede. Mai multe ore a facut inot avand centura si bagheta, ceea ce l-a ajutat sa pluteasca si sa faca un efort mai mic. De peste 3 luni Vlad vine regulat la inot (2 ori pe saptamana), iar rezultatele nu au intarziat sa apara: o stare generala mai buna, rezistenta la efort mult imbunatatita (inoata 1 bazin brate si picioare craul fara nici un obiect ajutator!), pofta de mancare. Multumim parintilor lui Vlad pentru ca au tinut cont de micile noastre sfaturi, pe langa cele ale medicului de familie.

Mirela - 34 de ani, il are pe Paul ca prieten sportiv, si isi dorea sa invete sa inoate, sa slabeasca si sa isi tonifice musculatura. Mirela nu a avut nici un fel de problema sau sensibiltate cu apa, asa ca in 10 sedinte a invatat sa calce apa si sa stea in bazin fara probleme; acum trebuie doar sa isi imbunatateasca tehnica. Mirela a mai slabit 4-5 kg si se simte foarte bine si relaxata dupa fiecare ora de inot, jobul ei fiind unul solicitant (contabil). Mirela vine de 2 ori pe saptamana la cursurile de inot si isi doreste ca la anul sa participe la primul ei triatlon impreuna cu Paul.

Teodora - 25 de ani, vrea sa invete sa inoate destul de rapid pentru ca va avea un examen de stewardesa. A avut la dispozitie o luna si jumatate pentru a inota 25 de metri fara nici un obiect ajutator. Ambitia, faptul ca nu avea nici un fel de teama sau sensibiltate la apa, si o motricitate buna, au ajutat-o pe Teodora sa reuseasca. Si pentru noi a fost o mare realizare ca in 15 sedinte intensive sa o invatam stilul bras ("broscuta").

Radu - 49 de ani, sufera de obezitate (130kg). Medicul i-a recomandat sa faca inot deoarece ii solicita cel mai putin articulatiile. Pe langa inot, Radu a inceput si o dieta ajutatoare. Vine regulat la inot (2 ori pe saptamana) si face efort moderat, fara sa forteze. Se simte mult mai bine si in 3 luni a slabit 10kg. Radu stia sa inoate dar nu foarte corect. Am lucrat foarte mult cu el la stilurile craul si spate, brate si picioare, uneori cu pluta, alteori fara. Ii multumim lui Radu pentru bancurile amuzante pe care ni le spune la fiecare ora

 
 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT