Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

In cat timp invata copilul meu sa inoate?

   
Asa cum am mai spus-o si in alte articole, timpul de invatare a unui copil sa inoate, difera de la caz la caz. Cei mai importanti factori ar fi:
- varsta
- relatia cu apa (teama sau placere intensa de balaceala)
- motricitatea
- raportarea la cursul de inot (ascultarea cu atentie sau nu a instructorului)

 

Pentru a nu vorbi generalitati pe aceasta tema, va vom prezenta un caz elocvent : Eric.

Eric a inceput sa vina la cursurile noastre de inot la varsta de 4,5 ani pentru ca, asa cum ne-au spus parintii lui, ii placea foarte tare sa sara in apa si sa se balaceasca. Metodologia noastra sportiva imbina jocul cu exercitiile specifice : evident ca i-am pus lui Eric o centura de inot in jurul taliei si i-am dat liber la sarituri, dar dupa aceea am facut pe uscat si cateva exercitii generale de incalzire, unde am observant ca este foarte ascultator, colaboreaza foarte bine cu noi, si are o excelenta motricitate !

Eric a inceput sa vina la lectiile de inot in mod constant, de 2 ori pe saptamana, cu foarte mici pauze sau ore lipsa. Aceeasi “politica” (exercitii, atentie acordata) pe care am aplicat-o cu toti copiii, am aplicat-o si cu Eric. Rezultatele au inceput sa apara incet incet: mai intai am renuntat la elementii de spuma ai centurii de inot, exercitiile facandu-le doar cu bagheta de inot, apoi am inceput sa exersam respiratia laterala. Intr-un an de zile Eric inota un bazin de 25 m (bazinul mic de inot Dinamo Bucuresti) in 36 sec, stilul craul, fara accesorii ajutatoare ! De asemenea, un alt record de notat, este efectuarea a 30 de bazine de inot, 25m lungime, intr-o ora - cu mici pauze agreate cu noi.

Asadar va lasam pe dvs sa trageti concluziile si sa cantariti cat conteaza placerea, cat conteaza varsta, perseverenta sau abilitatile fizice native. Mentionam ca parintii lui Eric nu sunt fosti sportivi de performanta, nici macar impatimiti amatori !
Ce ar mai fi de adaugat ? Parintii nu trebuie sa se preocupe de cat de rapid invata copilul sa inoate. Mult mai importanta este descoperirea placerii de a face sport, de a face efort fizic moderat.

Ii asteptam cu drag pe toti copiii la cursurile noastre de inot, cursuri de inot in grup restrans (5 copii in grupa), in bazinul Dinamo Bucuresti !

Acesta este Eric la 6 ani! Dupa cum se observa inca nu depaseste ca inaltime bagheta de inot. Dar iata-l cum inoata!

 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT