Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

In cat timp invat sa inot?

Baietelul meu are 5 ani, in cat timp credeti ca va invata sa inoate? Am 30 de ani, nu am facut niciodata sport, si nu am mai fost la nici un curs de inot pentru adulti, in cate sedinte voi invata sa inot? Oare pot invata singur sa inot? In cat timp?

Cu noi, vei invata sa inoti in maxim 20 de sedinte! Vezi sectiunea video pentru a te convinge.

 

Mereu auzim astfel de intrebari, si mereu ne intalnim cu o stare de graba a celor care vor sa invete sa inoate. Parintii nici macar nu sunt dispusi sa vina la antrenament de 2 ori pe saptamana, in mod regulat, dar au pretentii foarte mari de la copii sa invete cat mai rapid sa inoate; tinerii vor sa invete sa inoate intr-o luna, pentru ca luna viitoare vor pleca la mare, scubadiving sau vor avea cine stie ce concurs unde trebuie sa stie sa inoate. Mai sunt si unii care vor sa invete singuri sa inoate…adica, misiune imposibila.

Sunt numerosi factori care influeteaza perioada de invatare a stilurilor de inot:

- motricitatea copilului sau adultului: ajuta in coordonarea miscarilor de brate si picioare;
- varsta: un copil de 9-10 ani invata mai rapid decat unul de 5-6 ani, dar un adult care are teama de apa va invata mai greu sa inoate decat un adolescent care nu are aceasta problema;
- adaptarea la mediul acvatic: cursantul are sau nu o sensibilitate la impactul cu apa? il deranjeaza apa pe fata, ochi, nas, urechi?
- conditia fizica: evident o persoana care nu fumeaza, care are rezistenta la efort fizic va invata mult mai rapid sa inoate;
- placerea de a sta in apa ( orele petrecute la cursurile de inot);
- teama de apa: pentru a depasi teama de apa adanca va fi nevoie de ceva timp, si noi fi acolo si vom intra in apa cu elevul, ii vom da pluta si centura si il vom acomoda incet incet cu mediul acvatic;
- factorul psihologic: adultii in general isi spun “E prea tarziu sa mai invat sa inot.” Nu! Noi nu gandim asa! Am mai invatat adulti sa inoate, dar adulti care si-au dorit acest lucru.

Pentru a invata sa inoti ai nevoie sa dedici timp antrenamentelor (recomandam 2 pe saptamana), sa fii perseverent si sa nu ai asteptari ca vei invata sa inoti in cateva saptamani, chiar luni. De asemenea ai nevoie de un instructor de inot cu experienta, care sa te supravegheze in primul rand, apoi sa iti corecteze tehnica de inot si sa iti creeze un program de antrenament bine structurat.

Am intalnit adolescenti si tineri care au incercat singuri sa invete sa inoate. Evident un lucru prostesc si foarte riscant. Din experienta iti spunem ca NU POTI INVATA SINGUR SA INOTI, oricat de multe videoclipuri ai studiat pe Youtube! Cel mult poti spune ca te deplasezi prin apa haotic, rezistand 20-30 de metri, dar asta nu se numeste ca stii sa inoti.

 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT