Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

Echipamentul de inot

   
Ne-am gandit sa scriem acest articol deoarece destul de multe persoane care vor sa invete sa inoate si nu stiu cu exactitate de ce anume au nevoie la cursul de inot.

Pe langa echipamentul clasic de inot: costum de baie, ochelari de apa, papuci, prosop, gel de dus sau sampon pentru indepartarea clorinei, ar mai fi cateva accesorii de care unii dintre noi ar avea maxima nevoie. Si anume: cleste de nas si dopuri de urechi pentru cei care au sensibilitate la apa, casca de inot.

 

Pe langa toate acestea, la cursurile de inot, copilul sau adultul incepator ar trebui sa primeasca de la instructorul sau centura de inot, bagheta de inot sau pluta, aripioare (evident de inot). Destul de multe nu? Haideti sa le analizam putin pe rand, in functie de importanta lor.

Centura de inot:
Centura de inot este un accesoriu foarte important, poate cel mai important, pentru cei care vor sa invete sa inoate. Ea trebuie sa ofere sentimentul de siguranta si confort in apa, precum si cea mai mare flotabilitate.

Bagheta de inot:
Cursurile de inot trebuie sa fie o experienta placuta, fara prea multe surprize-surprize …macar in primele 2-3 sedinte. De aceea lucrurile trebuie luate pas cu pas. Si, in acest sens, centura de inot face echipa foarte buna cu bagheta de inot: centura ofera siguranta si flotabilitatea necesara, in timp ce bagheta echilibreaza corpul in apa, fiind purtata la subrat. Imaginati-va cum ar fi un incepator adult, bagat de instructor in apa adanca de 2m, fara centura sau fara bagheta…Panica ar fi maxima si sigur inotul nu i se va mai parea distractiv sau acea provocare pe care credea ca o poate depasi.

Aripioarele de inot:
Sunt in special folosite de copiii sub 5 ani. Majoritatea parintilor opteaza pentru aripioare gonflabile si de aceea trebuie avuta mare grija sa nu rasufle (pentru verificare se umfla bine si apoi se scufunda in apa). Daca ne intrebati pe noi, nu va putem spune ca sunt cele mai indicate, sunt incomode si in plus nu permit miscarea libera a bratelor. Inca un dezavantaj este acela ca nu ofera sustinere in zona mediana, lasand copiulul sa aibe o pozitie verticala in apa si ingreunand trecerea mai apoi, la cea corecta, orizontala. Se recomanda purtarea aripioarelor impreuna cu centura de inot!

Ochelarii de inot:
Trebuie acordata o foarte mare atentie la alegerea ochelarilor de inot. Asta daca vrem sa nu ii scoatem de pe ochi din 5 in 5 minute pentru ca s-au aburit sau ne-a intrat apa in ei. Ochelarii trebuie alesi dupa fizionomia noastra, astfel incat sa se potriveasca perfect pe ochi (orbita oculara). Desi se poate inota si fara, noi recomandam folosirea lor din doua motive: vizibilitate sporita si protectie impotriva clorinei din apa bazinului. Am scris aici un articol mai pe larg despre cum sa ne alegem ochelarii de inot.

Clestele pentru nas este util celor care au sensibilitate la apa in nas sau la mirosul de clor. Dopurile de urechi sunt foarte indicate pentru cei cu probleme otice.

Daca doriti sa scapati de cat mai multe din aceste accesorii intr-un timp scurt, noi va asteptam la cursurile noastre de inot! Am avut cursanti care in 15-20 de sedinte au reusit sa inoate 50m fara nici un accesoriu!

 
 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT