Cursuri inot Bucuresti
Instructori inot Bucuresti Cursuri inot copii
 

De la ce varsta este recomandat sa merg cu copilul meu la inot?

   
Cursuri inot copii Bebelusii isi petrec primele luni de viata, pana la nastere, in lichid, de aceea apa este pentru ei un mediu familiar. Sunt familii care isi duc pruncii la “cursuri de inot” chiar de la varsta de 3 luni. Este impropriu spus cursuri de inot…mai degraba o interactiune cu mediul acvatic, o experienta noua pentru bebe.

Evident, se recomanda ca in prealabil mamica sa faca un control medical bebelusului si sa aiba o discutie cu medicul pediatru.

 

Bazinul sau piscina in care bebelusul va inota trebuie sa ofere conditii speciale: apa calda si igiena exemplara! De asemenea, parintii trebuie sa fie permanent atenti la bebelusi pentru a nu avea surprize neplacute (chiar daca acestia au colac, aripioare si multe alte accesorii flotante).

Cursuri de inot pentru bebelusi nu exista! Asa cum nu exista nici cursuri de inot pentru copii de 1 an, de 2 ani, de 3 ani sau de 4 ani. Pana pe la 5 ani copiii se joaca in apa, se acomodeaza cu apa - fac scufundari, se stropesc pe fata, sar in apa sau “fac bule” in apa. Ceea ce este minunat! Pentru ca aceste lucruri marunte, facute in joaca, si in care este investita toata bucuria si energia lor, ii pregatesc pentru cursurile de inot!

Asadar, daca cineva ne-ar intreba “Care este varsta cea mai buna pentru ca un copil sa inceapa cursurile de inot?”, raspunsul nostru ar fi in jur de 5 ani. Abia dupa varsta de 5 ani putem spune ca un copil poate participa la cursuri de inot pentru incepatori. El are un limbajul mai dezvoltat si este capabil sa inteleaga mai multe lucruri. Iar sportul il va invata foarte multe lucruri, nu doar sa inoate! Atentia distributiva, motricitatea, concentrarea, motivatia, empatia, spiritul de echipa dar si de competitie, lupta cu sine insusi etc.

La copii, cursurile de inot trebuie sa fie cat mai inteligent facute! Antrenamentul sportiv specific trebuie imbinat cu jocul in apa. De asemenea, ca instructor, trebuie sa ai timp atat pentru a pune mana pe fiecare copil in parte si corecta miscarile, cat si pentru a comunica inteligent cu el: pentru a-l asculta, pentru a-l motiva, pentru a glumi sau afla ultimele noutati din viata lui. Sa nu mai povestim despre rabdare…

De aceea noi lucram in grup restrans de copii (4-5 copii de varsta si nivel apropiat), 1 data, de 2, maxim 3 ori pe saptamana. Doar asa putem sa ne atingem obiectivele. Antrenamentele noastre sunt variate, cu foarte multe exercitii pe uscat dar si in apa. Incercam sa evitam la maxim rutina si facem din sport un bun prieten al copiilor. Pentru ca stim cat de sanatos este sportul pentru corpul si mintea omului!

Va reamintim beneficiile cursurilor de inot pentru copii:
- dezvoltare fizica armonioasa;
- cresterea fortei musculare si a rezistentei cardio-respiratorii;
- imbunatatirea circulatiei;
- intarirea sistemului imunitar;
- stimuleaza dezvoltarea sistemului osos;
- un somn bun si adanc;
- pofta de mancare marita;
- relaxare neuro-psihica;
- un nivel mai ridicat de energie umana;
- copii capata mai multa incredere in ei, isi dezvolta motricitatea, isi cunosc mai bine organismul;

 
 
 
Home De ce noi Cursuri de inot Despre inot Contact
copyright © 2012 Cursuri Inot Bucuresti
Web Design Bucuresti
     
MAGAZIN PRODUSE INOT